Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αισιοδοξία για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

ανταπόκριση από την Κύπρο: Mανιάνα Καλογεράκη

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις της Κύπρου θα βρούμε τους τρόπους ώστε να ενισχυθούν η οικονομική συνεργασία και οι σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κος Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Κύπρο, η οποία όπως σημείωσε, προέκυψε κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από την Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, για εμάς ήταν σημαντικό στις συναντήσεις αυτές να έχουμε και μια συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Συζητήσαμε ασφαλώς τα εθνικά θέματα, όπου εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα της χώρας είμαστε στο πλευρό της ΚΔ, στηρίζουμε τις αποφάσεις της, θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι – και είναι – μια αδελφή χώρα που σε κάθε αγώνα της οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες.

Ασφαλώς και μέσα στην κουβέντα μας ήταν και τα θέματα της συνεργασίας των δύο χωρών, στον επιχειρηματικό χώρο. Σήμερα ανοίγονται σημαντικές προοπτικές πέρα από αυτές που έχουν ήδη αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, ανοίγονται και προοπτικές με βάση το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, όπου πρέπει να αξιοποιηθούν από τις δύο χώρες», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος