Futureverse Foundation: Σύμβουλοι οι Κιάνου Ριβς και Αλεξάντρα Γκραντ για να βοηθούν να γίνει το metaverse ευρέως προσβάσιμο

Η Αλεξάντρα Γκραντ είναι εικαστική καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες που εξετάζει τη γλώσσα και τα γραπτά κείμενα μέσω ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, βίντεο και άλλων μέσων – και παρά την εκπληκτική καλλιτεχνική της καριέρα, οι περισσότεροι τη γνωρίζουν λόγω της σχέσης της με τον ηθοποιό Κιάνου Ριβς.

«Νομίζω ότι κάθε άτομο που γνωρίζω μου τηλεφώνησε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και αυτό είναι συναρπαστικό» είπε η Αλεξάντρα Γκραντ στη Vogue όταν το ζευγάρι εθεάθη να κρατιέται χέρι χέρι σε ένα γκαλά τέχνης στο Λος Άντζελες. «Αλλά το ερώτημα που θέτω για όλο αυτό: “Δίνεται ευκαιρία για κάτι καλό;”» είχε επισημάνει.

H απάντηση στην ερώτησή της φαίνεται πως σε πρώτη φάση είναι η εικονική τέχνη. Η Αλεξάντρα Γκραντ και ο Κιάνου Ριβς είναι και οι δύο σύμβουλοι στη Futureverse Foundation, φιλανθρωπική επιχείρηση της Non Fungible Labs, εταιρείας τεχνολογίας NFT και blockchain με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, στόχος της οποίας είναι να αναπτύξει «ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών NFT’ s- συλλεκτικών ψηφιακών αρχείων στον πραγματικό κόσμο και να ενδυναμώσει όσους ασχολούνται με δημιουργικά επαγγέλματα».

«Η χρηματοδότηση των τεχνών είναι μια πρόκληση για κάθε καλλιτέχνη και καλλιτεχνικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις» δήλωσε η Γκραντ.

Ως σύμβουλοι της πρωτοβουλίας The Futureverse Foundation οι Γκραντ και Ριβς ενθαρρύνουν καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στα επόμενα σύνορα του διαδικτύου δημιουργώντας έργα που θα μελετηθούν και θα πωληθούν στο metaverse, ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εικονικών, ψηφιακών κόσμων που στις πιο φιλόδοξες αντιλήψεις του μπορεί να μοιάζει με το Matrix, αναφέρεται σε δημοσίευμα του THR.

Η Futureverse Foundation δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Non-Fungible Labs και τη Fluf World, σχεδιάζει να «κάνει το metaverse προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους, ειδικά από μη προνομιούχα περιβάλλοντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος