FT: Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στην Κομισιόν για υπόθεση πώλησης ακινήτων

Πρόκειται για 23 κτίρια που αποκτήθηκαν από το βελγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο για 900 εκατομμύρια ευρώ

Έφοδο σε γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία, σύμφωνα με τους Financial Times για μια υπόθεση που σχετίζεται με την πώληση ακινήτων.

Το δημοσίευμα επικαλείται δύο άτομα, με γνώση της επιχείρησης, σύμφωνα με τα οποία οι έρευνες έγιναν το πρωί της Πέμπτης σε διάφορα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανάμεσά τους και το τμήμα προϋπολογισμού.

Η υπόθεση, σχετίζεται με ακίνητα που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αποκτήθηκαν την περίοδο που ο Γιοχάνες Χαν ήταν επίτροπος προϋπολογισμού.

Πρόκειται για 23 κτίρια που αποκτήθηκαν από το βελγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, SFPIM, το 2024, για 900 εκατομμύρια ευρώ.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) επιβεβαίωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι η EPPO «συγκεντρώνει στοιχεία στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει έρευνας». «Δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο, προκειμένου να μην θέσουμε σε κίνδυνο τις εν εξελίξει διαδικασίες και το αποτέλεσμά τους», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής επιβεβαίωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Πηγή: Financial Times

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος