Φρέντι Μπελέρης: Για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων

Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων μεταφέρθηκε ο Φρέντι Μπελέρης διότι, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες παρουσίασε αδιαθεσία λόγω καρδιακών προβλημάτων. Είναι η δεύτερη μέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα παραμείνει για πολύ στο νοσοκομείο ή θα μεταφερθεί και πάλι στις φυλακές. Σήμερα επίσης, ο Παντελής Κοκαβέσης μεταφέρθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων στο νοσοκομείο των φυλακών επίσης στα Τίρανα.

Ωστόσο, σε εγρήγορση βρίσκεται η υπεράσπιση του Μπελέρη και κατ΄ επέκταση του Παντελή Κοκαβέση, για να πετύχει ο Μπελέρης την αποφυλάκιση που θα επιτρέψει και την στέψη του ως νέος δήμαρχος της Χιμάρας. Η ορκωμοσία απαιτεί την προσωπική παρουσία του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, εντός τριών μηνών από την παραλαβή του χρίσματος από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.   

  Δικαστικές πηγές από το εφετείο Τιράνων αναφέρουν ότι ο Φρέντι Μπελέρης προσέφυγε προς το Γενικό Εφετείο Τιράνων ζητώντας να κριθεί παράνομη η σύλληψη και η προφυλάκισή του. Το Γενικό Εφετείο Τιράνων επικαλέστηκε λόγους αναρμοδιότητας για την εκδίκαση της υπόθεσης και παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο, που διαχειρίζεται τον φάκελο με τις κατηγορίες εναντίον του.

Σήμερα επίσης, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, ο Φρέντι Μπελέρης ζήτησε από το εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου την απόρριψη της απόφασης του πρωτοδικείου του Ειδικού Δικαστηρίου και την αποφυλάκισή του. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες η δίκη αποφασίστηκε για σήμερα αλλά δεν πραγματοποιήθηκε διότι οι συνήγοροι των Μπελέρη και Κοκαβέση δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση.

Ανταπόκριση: Παναγιώτης Μπάρκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος