Φωτιά και εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Γενεύης – Δείτε βίντεο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει κοντά στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Τα αίτια που προκάλεσαν την εκδήλωση της πυρκαγιάς είναι άγνωστα μέχρι στιγμής. Σε εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται από ένα κτίριο να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί.

Διακόπηκε προσωρινά η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Γενεύης

Η εναέρια κυκλοφορία, που διακόπηκε προσωρινά σήμερα το απόγευμα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, αναμένεται να αποκατασταθεί αργότερα σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αερολιμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έχουμε μια πρόβλεψη για την επαναλειτουργία των διαδρόμων απογειώσεων-προσγειώσεων, τώρα που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο», δήλωσε ο Ιγκνάς Ζανερά. Πρέπει ακόμη να «ασφαλιστεί η περιοχή και να αφαιρεθούν τα αποκαΐδια», πρόσθεσε.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στον χώρο κατασκευής των μελλοντικών κτιρίων της διεθνούς αστυνομίας και του ομοσπονδιακού κέντρου για τους αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η φωτιά «είναι στο εξωτερικό της περιμέτρου του αεροδρομίου και πολύ δυνατός καπνός αναδύεται από το σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Λόγω της έντονης ενόχλησης που προκάλεσε η φωτιά, το αεροδρόμιο αποφάσισε να αναστείλει τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις. Έγινε εκτροπή μέρους της κυκλοφορίας προς τη Λιόν και τη Βασιλεία, είπε ο Ζανερά.

Την ώρα της πυρκαγιάς, ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ήταν ορατό από διάφορα σημεία της πόλης.

Σε βίντεο ενός αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας 20minutes.ch, φαίνεται από μακριά πυκνός μαύρος καπνός να αναδύεται από την κορυφή του κτιρίου, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, με φόντο την ύπαιθρο της Γενεύης.

Στη συνέχεια φαίνεται και ακούγεται μια δυνατή έκρηξη, η οποία αυξάνει την ένταση της φωτιάς, ενώ ένα αεροπλάνο προσγειώνεται, όχι μακριά από το σημείο.

Δημοσιογράφος του AFP σημείωσε ότι γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας δεν υπήρχαν ορατές φλόγες ή καπνός. Οι πυροσβέστες συνέχιζαν να ρίχνουν νερό στο κτίριο, που περιβάλλεται από σκαλωσιές και μουσαμάδες.

Το αεροδρόμιο της Γενεύης ιδρύθηκε το 1920 και είναι σήμερα το δεύτερο αεροδρόμιο της Ελβετίας, μετά το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, όσον αφορά την κυκλοφορία.

Το 2021, είχε δεχθεί περισσότερους από 5,9 εκατομμύρια επιβάτες, 67% λιγότερους σε σχέση με το 2019 (σχεδόν 18 εκατομμύρια τότε) λόγω της πανδημίας που έπληξε σε μεγάλο βαθμό τις αερομεταφορές.

Αντίθετα, ο αριθμός των επιβατών ήταν ελαφρά υψηλότερος το 2020 και το σύνολο των προσγειώσεων και απογειώσεων αυξήθηκε κατά 14,9%.

Στον τομέα της επιχειρηματικής αεροπορίας, οι κινήσεις των αεροσκαφών αυξήθηκαν κατά 2,8% το 2021 σε σύγκριση με την εποχή προ κρίσης (2019).

Πηγή: independent

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος