Φόρο τιμής στα θύματα του Άουσβιτς απέτισε ο Α. Σβαρτσενέγκερ

Array

Είμαι γιος ενός Ναζί που υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είπε με συντριβή ο σταρ του Χόλιγουντ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, κατά την επίσκεψη του στο ναζιστικό στρατόπεδο Άουσβιτς στην Πολωνία και κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί ενάντια του μίσους και των διακρίσεων.

Ο  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, 75 ετών σήμερα γεννήθηκε στην Αυστρία και ο ίδιος μαζί με τον Simon Bergson, πρόεδρο του Auschwitz Jewish Center Foundation, γιός Εβραίου που επέζησε του ολοκαυτώματος, αποτελούν παράδειγμα ότι η προκατάληψη μπορεί να σβήσει στην επόμενη γενιά, αναφέρουν τα παγκόσμια πρακτορεία.

Αυτός και εγώ, είπε ο διάσημος ηθοποιός, είμαστε η δεύτερη γενιά – και μαζί παλεύουμε ενάντια στις προκαταλήψεις, το μίσος και τις διακρίσεις.

Φόρο τιμής στα θύματα του Άουσβιτς απέτισε ο Α. Σβαρτσενέγκερ
(AP Photo/Michal Dyjuk)

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, πέθαναν σε θαλάμους αερίων ή από πείνα, ασθένειες, κρύο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς που έχτισαν οι Ναζί στο έδαφος της σημερινής Πολωνίας.

Ο Σβαρτσενέγκερ υπέβαλε τα σέβη του στο «Τείχος του Θανάτου», όπου Γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν πολλούς κρατούμενους, καθώς και στο μνημείο των θυμάτων του στρατοπέδου Μπιρκενάου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνάντησε επίσης τη Lidija Maksimovic, η οποία μεταφέρθηκε σε αυτόν τον καταυλισμό ως τριών ετών και πάνω στην οποία ο Δρ Μένγκελε πραγματοποίησε τα πειράματά του.

Φόρο τιμής στα θύματα του Άουσβιτς απέτισε ο Α. Σβαρτσενέγκερ
(AP Photo/Michal Dyjuk)

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος