Φόρμουλα 1: Ανανέωσε στην Aston Martin ο Αλόνσο

Σύνοψη
  • Η βρετανική ομάδα γνωστοποίησε σήμερα (11/4) ότι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε νέο συμβόλαιο, το οποίο θα κρατήσει τον πολύπειρο «πιλοτο» στο δυναμικό της έως το τέλος του 2026

Τέλος στη φημολογία για το μέλλον του στη Φόρμουλα 1 έβαλε ο Φερνάντο Αλόνσο, καθώς ο Ισπανός θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να οδηγεί το μονοθέσιο της Aston Martin.

Η βρετανική ομάδα γνωστοποίησε σήμερα (11/4) ότι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε νέο συμβόλαιο, το οποίο θα κρατήσει τον πολύπειρο «πιλοτο» στο δυναμικό της έως το τέλος του 2026, όταν τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Φόρμουλα Ένα για τις μονάδες ισχύος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη συνεργασία των δύο πλευρών έληγε στο τέλος της χρονιάς, με αποτέλεσμα να έχει «φουντώσει» η φημολογία για το μέλλον του 42χρονου, καθώς τόσο η Red Bull (σ.σ. λήγει το συμβόλαιο του Σέρχιο Πέρες) όσο και η Mercedes (σ.σ. ο Λιούις Χάμιλτον αποχωρεί για τη Ferrari) έχουν… κενή θέση οδηγού για το 2025.

Ο Αλόνσο διάγει τη δεύτερη σεζόν της καριέρας του στην Aston Martin, για… χάρη της οποίας αποχώρησε από την Alpine στο τέλος του 2022. Πανηγύρισε έξι βάθρα στα πρώτα οκτώ γκραν πρι του 2023, ενώ τελείωσε τη χρονιά με παρουσία στην πρώτη τριάδα σε οκτώ γκραν πρι. Οι καλύτερες εμφανίσεις του καταγράφηκαν σε Μονακό, Καναδά και Ολλανδία, όπου τερμάτισε δεύτερος, και βοήθησε την Aston Martin να «σκαρφαλώσει», από την έβδομη, στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος