Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Κεντάκι – δεκάδες νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές (video)

Αυξάνονται οι νεκροί από το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων στο Κεντάκι με εκτιμήσεις πως ξεπερνούν πλέον τους 100. Χιλιάδες κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους. Οι περιουσίες τους έχουν γίνει συντρίμμια, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση μέχρι να βοηθηθούν από την ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Γειτονιές στο Κεντάκι μοιάζουν πλέον με εμπόλεμη ζώνη. Οι πολίτες σοκαρισμένοι από το ισοπεδωτικό πέρασμα των φονικών ανεμοστρόβιλων, προσπαθούν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τις περιουσίες τους. Οι αρχές του Κεντάκι μετρούν θύματα.

«Το ηλικιακό φάσμα είναι από πέντε μηνών μέχρι 86 χρονών και έξι είναι μικρότεροι από 18ναφέρει ο Άντριου Μπέσιαρ Κυβερνήτης του Κεντάκι.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Κεντάκι –  δεκάδες νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές (video)
EPA/ADDISON LEBOUTILLIER

Προειδοποιούν ότι χιλιάδες θα μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση καθώς οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν θα χρειαστούν χρόνο για αποκατασταθούν. Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι προσπαθούν να παραμείνουν ζεστοί στο τσουχτερό κρύο. Μια γυναίκα έψαχνε για ώρες το σκύλο της μέσα στην παγωνιά. Όταν πια τον βρήκε δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά της.

Στο Μέιφιλντ, στο δυτικό Κεντάκι, οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια.

Πολίτες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 12/12 σε δύο εκκλησίες της πόλης για να προσευχηθούν για τους δεκάδες συνανθρώπους τους που χάθηκαν αλλά και για ένα καλύτερο αύριο μετά την τραγωδία που τους βρήκε.

Επιμέλεια: Βιργινία Κουριδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος