Φονική κακοκαιρία στο Μισισίπι: Τουλάχιστον 23 νεκροί – Μια πόλη «χάθηκε», λέει κάτοικος

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από ισχυρές καταιγίδες και τουλάχιστον έναν ανεμοστρόβιλο που έπληξαν το Μισισίπι το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι το πρωί του Σαββάτου.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Σίλβερ Σίτι καθώς και Ρόλινγκ Φορκ, τις οποίες ένας κάτοικος περιέγραψε ως κατεστραμμένες μετά την καταιγίδα.

«Δεν ξανάδα κάτι τέτοιο. Ήταν μια υπέροχη κωμόπολη και τώρα εξαφανίστηκε», δήλωσε η Μπράντι Σόοουα στο CNN. Όπως είπε, ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σπίτια και κτίρια, ξερίζωσε δέντρα και στύλους ηλεκτροδότησης στο Ρόλινγκ Φορκ.

Η πολιτεία έχει ενεργοποιήσει τις προσπάθειες ιατρικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων ασθενοφόρων και άλλων πόρων έκτακτης ανάγκης για όσους έχουν πληγεί από την επέλαση των φονικών καταιγίδων, έγραψε ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβς στο Twitter αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος