Φονικές πλημμύρες στην Τιφλίδα-Άγρια ζώα στους δρόμους της πόλης

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έπληξαν την Τιφλίδα της Γεωργίας, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι και να αγνοείται η τύχη πολλών άλλων. Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν επίσης και στο ζωολογικό κήπο με αποτέλεσμα λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες και ιπποπόταμοι να τριγυρνούν ελεύθερα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γεωργίας.

Οι αρχές κάλεσαν σήμερα τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ η αναζήτηση των άγριων ζώων συνεχιζόταν από αστυνομία, σωστικά συνεργεία και εργαζόμενους του ζωολογικού κήπου.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου της Τιφλίδας Μζία Σαρασίντζε, “περίπου 20 λύκοι, οκτώ λιοντάρια, λευκές τίγρεις, τσακάλια, ιαγουάροι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή αγνοούνται. Μόνο τρεις από τους 17 πιγκουίνους μας κατέστη δυνατό να διασωθούν”.

Ομάδες του υπουργείου Εσωτερικών διέσωσαν πολλούς ανθρώπους με ελικόπτερα, ενώ οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση σε δρόμο έξω από την Τιφλίδα.
Δεκάδες οικογένειες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχει διακοπεί σε χιλιάδες νοικοκυριά στη γεωργιανή πρωτεύουσα, που έχει πληθυσμό 1,2 εκατ. ανθρώπους.

Τις πλημμύρες προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Κούρα ο οποίος, έπειτα από πολλές ώρες καταρρακτώδους βροχής, πλημμύρισε δρόμους και κατοικίες στο κέντρο της πόλης.

Ο πρόεδρος Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αφού μετέβη στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Ο πρωθυπουργός Ιρακλί Γκαριμπασβίλι έκανε λόγο για “σημαντικές ζημιές” στις υποδομές της πόλης, οι δρόμοι της οποίας μεταμορφώθηκαν σε χειμάρρους παρασύροντας τα οχήματα.

 

 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος