Φον Ντερ Λάιεν: Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι συζήτηση που πρέπει να γίνει – Στις 13/12 διαθέσιμο το παιδικό εμβόλιο

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού χρειάζεται «κοινή προσέγγιση» και θα πρέπει να γίνουν οι «κατάλληλες συζητήσεις», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid -19.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Στέλλα Κυριακίδου ρωτήθηκαν για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 και την επιβολή προστίμου σε περίπτωση που δεν εμβολιαστούν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι «κάτι τέτοιο ανήκει σαφέστατα στην αρμοδιότητα του κάθε κράτους μέλους και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο».

Η προσωπική της θέση, συνέχισε είναι ότι «κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν λίγα χρόνια ότι θα συνέβαινε μια τέτοια πανδημία και τώρα που συμβαίνει, έχουμε τα εμβόλια αλλά δεν χρησιμοποιούνται με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί το 66% του συνολικού πληθυσμού που σημαίνει ότι 150 εκατ. άτομα στην ΕΕ δεν έχουν εμβολιαστεί που είναι μεγάλος αριθμός.

«Η τεράστια πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού μπορεί να εμβολιαστεί» σημείωσε «και για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι κατανοητό και σωστό να ανοίξουμε τώρα αυτή την συζήτηση για το πως μπορούμε να ενθαρρύνουμε και δυνητικά να σκεφτούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΕ. Αυτό απαιτεί συζήτηση, αυτό απαιτεί κοινή προσέγγιση αλλά είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει».

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.

«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε.

«Εχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», είπε.

Η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε πως «η Επιτροπή εργάζεται για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την διστακτικότητα απέναντι στους εμβολιασμούς ώστε να αυξηθεί η κάλυψη του εμβολιασμένου πληθυσμού, καθώς κυρίως η παραπληροφόρηση είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι πολίτες δεν εμβολιάζονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος