Φον ντερ Λάιεν: Η αναμνηστική δόση προσφέρει ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με μήνυμά της καλεί τους Ευρωπαίους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν από έξι μήνες να προχωρήσουν στην ενισχυτική δόση με βάση τις συστάσεις των οργανισμών.«Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό. Θα αποτρέψουν πολλές νοσηλείες και θανάτους» επισημαίνει.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει ότι «ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 σώζει χιλιάδες ζωές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά ένα νέο κύμα μας χτυπά και πρέπει να επιταχύνουμε περαιτέρω τον εμβολιασμό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων».

Προσθέτει ότι «μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Ευρώπη θα έχει παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις στα κράτη μέλη. Και ένα άλλο σημαντικό νέο είναι ότι θα πρέπει να κάνετε την αναμνηστική δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό. Πρέπει να διατηρήσουμε την ανοσία των εμβολιασμένων ατόμων».

Υπογραμμίζει παράλληλα, ότι οι οργανισμοί της ΕΕ συνιστούν τώρα ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενήλικες.

«Πρέπει να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Το ένα τέταρτο των ενηλίκων της ΕΕ δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένοι. Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, κινδυνεύετε να έχετε σοβαρά συμπτώματα COVID-19. Ο εμβολιασμός προστατεύει εσάς και τους άλλους» καταλήγει η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος