Φον ντερ Λάιεν: Έκθεση για την ενίσχυση πολιτικής και αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης αναμένεται να προετοιμάσει ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας

Σύνοψη
  • Βέλγιο - ΕΕ: Έκθεση για την ενίσχυση της πολιτικής και αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης αναμένεται να προετοιμάσει ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Έκθεση για την ενίσχυση της πολιτικής και αμυντικής ικανότητας της Ευρώπης αναμένεται να προετοιμάσει ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, Σαούλι Νιινίστο σε συνεργασία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και τα κράτη-μέλη.

Την ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Φινλανδό πρώην πρόεδρο. Όπως σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η έκθεση αφορά στην προσέγγιση όλης της κοινωνίας και αναμένεται να είναι έτοιμη το φθινόπωρο, ενώ όπως ανέφερε θα γίνει με σεβασμό στο ότι η άμυνα είναι αρμοδιότητα των κρατών-μελών.

Τέλος, η πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι «οι φιλοδοξίες του Πούτιν δεν τελειώνουν στην Ουκρανία, αντιθέτως ο Πούτιν μιλά για την ιστορική αποστολή του».

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος