Φλόριντα: Υπόθεση υποβοηθούμενου θανάτου τα πυρά 76χρονης κατά του συζύγου της

Array

Μια 76χρονη γυναίκα βρίσκεται υπό κράτηση, επειδή πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι τον νοηλευόμενο σύζυγό της στο νοσοκομείο της Ντέιτονα Μπιτς της Φλόριντα. Ο 77χρονος άνδρας βρισκόταν σε τελικό στάδιο ανίατης ασθένειας και επί τρεις εβδομάδες σχεδίαζε με τη σύζυγό του το «υποβοηθούμενο τέλος». Ωστόσο, ο επικεφαλής της αστυνομίας  ανακοίνωσε ότι ο ασθενής σκόπευε να αυτοκτονήσει, αλλά αποδείχτηκε  σωματικά πολύ αδύναμος για να το κάνει. Η σύζυγός του μπήκε με το όπλο στις 11.30 το πρωί στο δωμάτιο, στον 11ο όροφο του νοσοκομείου κι έμεινε κλεισμένη εκεί, μέχρι τις 15.00 ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την πείσουν να παραδοθεί.

Ο 77χρονος Τζέρι Γκίλαντ, ήταν ήδη νεκρός αρκετές ώρες όταν οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τελικά βομβίδες κρότου – λάμψης για να εισέλθουν στο δωμάτιο.

«Ακόμη και μετά τον αρχικό πυροβολισμό, δεν προσπάθησε ποτέ να σηκωθεί και να φύγει», είπε αστυνομικός για την 76χρονη  που μένει να διευκρινιστεί εάν θα κατηγορηθεί για φόνο πρώτου βαθμού. ‘Εγινε επίσης γνωστό ότι η γυναίκα σκόπευε επίσης να θέσει τέλος στη ζωή της.

Ρεπορτάζ: Ρίτσα Καστάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος