Φλόριντα: Παιδιά ανάμεσα στα 18 θύματα από την πολυκατοικία που κατέρρευσε – Ακόμη αγνοούνται 140 ένοικοι  

Αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα θύματα από την κατάρρευση της πολυκατοικίας στο Σέρφσάιντ της Φλόριντα. Στον κατάλογο των 18 θυμάτων συμπεριλαμβάνονται  δύο παιδιά και οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 140 άνθρωποι που αγνοούνται, εξανεμίζονται με το πέρασμα του χρόνου.

Ανάμεσα στα θύματα και ο  21χρονος Έλληνας ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης . Ο 21χρονος ανασύρθηκε νεκρός την Τετάρτη 30/6, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Συντετριμμένη η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, ανακοίνωσε τα νέα θύματα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Με μεγάλη λύπη, με αληθινή οδύνη είμαι υποχρεωμένη να ανακοινώσω ότι τα δύο θύματα ήταν παιδιά, 4 και 10 ετών», πρόσθεσε.

Περίπου 140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ελάχιστες είναι πλέον οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζώντες, από τους 140 αγνοούμενους,  αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια.

Σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος  Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί «ταχεία» έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, NBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος