Φλέγεται η Ν.Τουρκία – Επικρίσεις στον πρόεδρο Ερντογάν (video)

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα  Φερενετίνου

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται η Νότια Τουρκία. Η πύρινη λαίλαπα άφησε 8 νεκρούς στο πέρασμά της και τεράστιες καταστροφές. Την ίδια ώρα, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επίσκεψη Ερντογάν με καθυστέρηση δύο ημερών στις πληγείσες περιοχές.

Ο αγώνας της Τουρκίας με την πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Πακντεμιρλί, 125 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τέθηκαν υπό έλεγχο. Αλλά η φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα σε 8 σημεία σε 3 επαρχίες της νότιας Τουρκίας.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες, καμένη γη παντού, οι νεκροί έφτασαν τους 8. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην επαρχία της Μούγλα όπου βρίσκεται και η Μαρμαρίδα.

Ο υπουργός είπε ότι 16 πυροσβεστικά αεροπλάνα επιχειρούν σε όλη την περιοχή ενώ στο έδαφος υπάρχουν 4.800 πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα.

Χθες έκλεισε ο δρόμος προς τη Μαρμαρίδα και το υπουργείο Άμυνας έστειλε στην περιοχή δυο αποβατικά πλοία  για εκκένωση του πληθυσμού μεταξύ αυτών και παραθεριστές σε 3 πεντάστερα ξενοδοχεία. Η Άγκυρα ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ με ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Άμυνας στο οποία συμμετέχει. Έτσι η Ισπανία στέλνει 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη και η Κροατία 1 Καναντέρ.

Στο μεταξύ δριμύτατη κριτική δέχεται ο πρόεδρος Ερντογάν που  επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές με δυο μέρες καθυστέρηση. Το τεράστιο κονβόι της ακολουθίας του από δεκάδες αυτοκίνητα και πούλμαν σταμάτησε την κυκλοφορία και εμπόδισε ακόμα και το έργο των πυροσβεστών. Η επιλογή του δε να ρίξει πακέτα με τσάι στους πυρόπληκτους ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. «Η κυβέρνηση είναι εγκεφαλικά νεκρή και ο πρόεδρος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα» σχολιάζουν τα τουρκικά μέσα και οι τούρκοι πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος