Φίσερ: :Το ελληνικό δημοψήφισμα ίσως να χαλάρωσε τα βαλτωμένα μέτωπα

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, δεν έλυσε μεν κανένα πρόβλημα, αλλά ίσως χαλάρωσαν τα τελείως βαλτωμένα τον τελευταίο καιρό μέτωπα, προς την κατεύθυνση μιας προθυμίας για διάλογο πάνω σε νέες προτάσεις, τόνισε την Τρίτη, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

Ο Χάιντς Φίσερ έθιξε το ζήτημα των σχέσεων της Ελλάδας με τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης, σε γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των χωρών-μελών της ΕΕ στη Βιέννη, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από το Λουξεμβούργο για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και επεσήμανε ότι ο πρόσφατος διορισμός νέου Έλληνα υπουργού Οικονομικών θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Θετικό χαρακτήρισε ο Αυστριακός πρόεδρος, το γεγονός ότι στην Ελλάδα, όπως υποστήριξε, η προσήλωση στην Ευρώπη δεν είχε εκφραστεί ποτέ με τέτοια σαφήνεια όσο κατά τις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, και μάλιστα τόσο από αυτούς που ψήφισαν “Ναι” όσο και από εκείνους που ψήφισαν “Οχι”.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, αυτή η προσήλωση στην Ευρώπη και η παραμονή στην Ευρωζώνη καθιστούν απαραίτητο να υπάρξουν αποφασιστικά βήματα της Ελλάδας στην κατεύθυνση των ευρωπαϊκών προτύπων και στην κατεύθυνση μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας.

“Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει κανείς να υπερβεί τα όρια του δυνατού σε ό,τι αφορά στις βάσεις επιβίωσης του ελληνικού πληθυσμού, στην υγειονομική περίθαλψη, ή τη μάχη εναντίον της φτώχειας”, διεμήνυσε ο κ.Φίσερ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος