Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Κωνσταντινούπολη – Ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι υπάρχουν ήδη πολλές συγκρούσεις στην εγγύς περιοχή της χώρας του και επέστησε την προσοχή στην ανάγκη να μειωθεί η ένταση στον Κόλπο του Άντεν, ανέφεραν τουρκικές διπλωματικές πηγές.
Ο Χακάν Φιντάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να τονίζει ότι ο πόλεμος και η βία κατά των Παλαιστινίων πρέπει να τερματιστούν το συντομότερο δυνατό.
Η κλιμάκωση της έντασης αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την περιφερειακή ασφάλεια και τη διεθνή σταθερότητα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος