Φινλανδία: Σχεδιάζει να υψώσει φράχτες στα σύνορά της με τη Ρωσία

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας σχεδιάζει να τροποποιήσει τη νομοθεσία για τα σύνορα της προκειμένου να επιτρέψει την κατασκευή φραχτών στα ανατολικά σύνορά της με τη Ρωσία, σε μια κίνηση να ενισχύσει την ετοιμότητα της έναντι των υβριδικών απειλών.

Η φινλανδική κυβέρνηση έσπευσε να ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων καθώς φοβάται ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να της ασκήσει πίεση στέλνοντας πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο στα σύνορά της. Προς το παρόν, η δασική συνοριακή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών σημειώνεται μόνο με πινακίδες και πλαστικές γραμμές για το μεγαλύτερο μέρος των 1.300 χιλιομέτρων της.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι έκανε το ίδιο στα τέλη του περασμένου έτους, όταν εκατοντάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν και την Αφρική μετακινήθηκαν στα πολωνικά σύνορα.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της ΕΕ, οι μετανάστες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο σε οποιοδήποτε σημείο εισόδου σε μια χώρα μέλος της ΕΕ.

Η τροπολογία θα επιτρέψει επίσης την κατασκευή φράκτη, καθώς και νέους δρόμους για τη διευκόλυνση της περιπολίας στα σύνορα στη φινλανδική πλευρά.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος