Φινλανδία: Καταγγελία φιλοζωικών οργανανώσεων για αθλιότητες σε φάρμες εκτροφής αλεπούδων για γουναρικά

Array

Ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων δημοσίευσε ένα  συγκλονιστικό βίντεο με τη βαναυσότητα που υφίστανται τα ζώα σε φινλανδικές φάρμες γουναρικών. Αποκαλύπτει υπέρβαρες, άρρωστες αλεπούδες παγιδευμένες σε μικροσκοπικά κλουβιά και μικρά που ταΐζονται με τα νεκρά κουτάβια.

Με σχεδόν ένα εκατομμύριο παλτά που παράγονται κάθε χρόνο, η Φινλανδία είναι ο κορυφαίος παραγωγός πιστοποιημένης γούνας αλεπούς στην Ευρώπη, η δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα.

Αλλά το βίντεο αποδεικνύει τη διαμάχη σχετικά με τη βιομηχανία γούνας της σκανδιναβικής χώρας, η οποία μάχεται τις εκκλήσεις να την θέσουν εκτός νόμου με πλάνα που δείχνουν υπέρβαρες  και άρρωστες αλεπούδες να ζουν σε κλουβιά δίχτυα.

«Η εκτροφή γούνας θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί μέχρι τώρα στη Φινλανδία και νομίζω ότι είναι κρίμα που δεν έχει γίνει ακόμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο  AFP η βουλευτής της Αριστερής Συμμαχίας, Mai Kivelä.

«Ο νόμος για την προστασία των ζώων της Φινλανδίας υστερεί πολύ σε σχέση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όλες οι φινλανδικές φάρμες γουναρικών είναι λίγο πολύ οι ίδιες όσον αφορά τη μεταχείριση των ζώων», δήλωσε ο ακτιβιστής Kristo Muurimaa.

Η FIFUR καταδίκασε τη μη εξουσιοδοτημένη μαγνητοσκόπηση των αγροκτημάτων ως «παράνομες παραβιάσεις» και είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πλάνα δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. 

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος