Φινλανδία: Η Σάνα Μάριν απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για τα καλοκαιρινά «partygate» βίντεο

Array

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν απαλλάχθηκε επισήμως από την κατηγορία της παράβασης οποιουδήποτε υπουργικού κανονισμού για τα πάρτι με φίλους της τον Αύγουστο, ένα Σαββατοκύριακο που απαθανατίστηκε σε βίντεο που διέρρευσαν και έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε νέα έκθεσή του, ο Καγκελάριος Δικαιοσύνης της Φινλανδίας Tuomas Pöysti δήλωσε ότι «δεν είχε κανένα λόγο να υποπτεύεται την πρωθυπουργό για παράνομη συμπεριφορά για παραμέληση καθήκοντος».

Ο Pöysti, ο Φινλανδός αντίστοιχος γενικός εισαγγελέας, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με την κοινωνική ζωή της Μάριν, αφού έλαβε αρκετές καταγγελίες που την κατηγορούσαν ότι έπαιρνε ρεπό χωρίς να κανονίσει έναν αναπληρωτή για να την καλύψει και ότι δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τις ευθύνες της θέσης της.

Ωστόσο, το Pöysti έκρινε ότι οι καταγγελίες δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές, διότι δεν διευκρίνιζαν ποια καθήκοντα η Μάριν μπορεί να άφησε ανεκπλήρωτα και ποια από τα καθήκοντά της μπορεί να τέθηκαν σε κίνδυνο, ενώ έπινε τραγουδώντας και χορεύοντας σε ένα ιδιωτικό πάρτι σε σπίτι και αργότερα σε νυχτερινό κέντρο του Ελσίνκι.

Πηγή: Euronews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος