Φινλανδία: 12χρονος άνοιξε πυρ σε σχολείο – Τραυματίστηκαν τρία παιδιά

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας, γνωστοποίησε με δήλωσή της η φινλανδική αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε στη συνέχεια πως ο ύποπτος ως δράστης συνελήφθη. Πρόκειται για ένα 12χρονο αγόρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία παιδιά, επίσης 13 ετών, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου στο σχολείο Βιέρτολα στη Βάντα, προάστιο του Ελσίνκι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Το σχολείο έχει μαθητές ηλικίας 7 έως 15 ετών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της μέσης σχολικής ηλικίας. Όπως και άλλα σχολεία της Φινλανδίας, τα παιδιά είχαν μόλις επιστρέψει στα μαθήματα μετά το μακρύ Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ζητήσει από περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

«Ο άμεσος κίνδυνος έχει τελειώσει», δήλωσε στο Reuters η διευθύντρια του σχολείου, Σάρι Λαασίλα, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω το περιστατικό.

Πηγή: Reuters, BBC, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος