Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 31 νεκροί από φωτιά σε επιβατικό πλοίο

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλοίο στις νότιες Φιλιππίνες ανήλθε σε 31, δήλωσε την Πέμπτη ο τοπικός κυβερνήτης, μετά τον εντοπισμό περισσότερων σορών μέσα στα συντρίμμια. “Αρχικά είχαμε καταγράψει 13 θανάτους, στη συνέχεια έχουμε 18 νέους θανάτους, οπότε τώρα είναι 31 νεκροί“, δήλωσε στο AFP ο κυβερνήτης του Μπασιλάν Τζιμ Σαλιμάν.

Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε κλιματιζόμενες καμπίνες του πλοίου, διευκρίνισε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής στην περιοχή Μιντανάο στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM. Το σκάφος είχε ονομαστική χωρητικότητα 430 επιβατών.

Φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων εικονίζει το πορθμείο, το MV Lady Mary Joy 3, καθώς μέλη της το ψεκάζουν με νερό και μεταφέρουν τους επιβάτες του στην ακτή. Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τη συμβολή της στην έρευνα για το δυστύχημα και στην εκτίμηση της ασφάλειας του πλοίου, προσθέτοντας πως εξετάζει εάν υπήρξε διαρροή καυσίμων από το φέρι.

Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών και νησίδων, έχει άσχημο ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς συχνά πλοία μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες, ενώ πολλές ναυτιλιακές χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα σκάφη. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα. Τον Μάιο του 2022, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε επιβατικό σκάφος με 134 επιβαίνοντες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος