Φιλιππίνες: Στους 33 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Αναζητούνται άλλοι 20 άνθρωποι

Array

Νέα κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου, ενώ άλλοι τρεις κηρύχθηκαν αγνοούμενοι. Συνολικά o απολογισμός των θυμάτων έφτασε του 33 νεκρούς και κοντά τους 20 αγνοούμενους  απο το κύμα κακοκαιρίας  που πλήττει τη χώρα απο τα Χριστούγεννα.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό περίπου 20 αγνοουμένων στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του αρχιπελάγους των 110 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην επαρχία Ανατολική Νταβάο, στη νήσο Μιντανάο, τέσσερις άνθρωποι καταπλακώθηκαν απο κατολίσθηση ενώ  ψάρευαν χθες Τετάρτη σε ποταμάκι. Ανασύρθηκε το πτώμα 62χρονου και είναι σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν άλλοι τρεις άνθρωποι.

Σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στο νησί Μιντανάο, όπου χάθηκαν τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους πνίγηκαν, ανέφερε η υπηρεσία. Τα υπόλοιπα θύματα βρίσκονταν σε ακόμη επτά επαρχίες.

Οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται στις χώρες του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος