Φιλιππίνες: Φόβοι για μεγάλες ζημιές από τον ισχυρότατο σεισμό 6,6 Ρίχτερ

Array

Φόβους για εκτεταμένες ζημιές από τον σεισμό των 6,6 βαθμών που ταρακούνησε πριν από περίπου 5 ώρες τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων εκφράζουν οι τοπικές αρχές, ωστόσο η αποτίμηση θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11 το βράδυ (τοπική ώρα – 18:00 ώρα Ελλάδος). Το επίκεντρο εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ντολόρες, στη νήσο Λουζόν, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 27 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών, ενώ η αρχική του εκτίμηση έκανε λόγο για 6,2 βαθμούς.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έγινε αισθητό μέχρι την πρωτεύουσα Μανίλα, περίπου 330 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού.

Οι αρχές ανέφεραν ότι είναι δύσκολο να γίνει αποτίμηση των ζημιών στη διάρκεια της νύχτας.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Mariano Marcos Memorial στην πόλη Μπατάκ, 60 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο, ανέφερε ότι απομάκρυνε τους ασθενείς. Στη σελίδα της πυροσβεστικής στο Facebook αναρτήθηκαν φωτογραφίες από κατεστραμμένες οροφές σε ορισμένα δωμάτια και ασθενείς να κάθονται σε καρέκλες έξω από το νοσοκομείο.

Στην πόλη Λαοάγκ, βόρεια του Μπατάκ, ένας 24χρονος υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου βιντεοσκόπησε τους συναδέλφους του να καταφεύγουν κάτω από τα γραφεία τους την ώρα που τα έπιπλα άρχισαν να χοροπηδούν.

Τον περασμένο Ιούλιο ένας σεισμός μεγέθους 7 βαθμών προκάλεσε κατολισθήσεις σε αυτήν την ορεινή περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη λόγω της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος