Φινλανδία: Δεν θα υπάρχουν πολιτικές σχέσεις με τη Ρωσία μέχρι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο νέος πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ

Ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Φινλανδία, Alexander Stubb, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικές σχέσεις με τη Ρωσία μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας σημείωσε ότι υπάρχουν επαφές μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας σε επίπεδο διπλωματών και συνοριοφυλάκων, αλλά δεν υπάρχουν πολιτικές σχέσεις.

«Η πολιτική απέναντι στη Ρωσία είναι απλή. Οι διπλωματικές και επίσημες σχέσεις παραμένουν, αλλά δεν υπάρχει σχέση με τη Ρωσία σε πολιτικό επίπεδο και δεν θα υπάρξει καμία σχέση έως ότου η Ρωσία σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», φέρεται να είπε ο Στουμπ.

H θέση της Φινλανδίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία δεν θα αλλάξει, τόνισε ο Αλεξάντερ Στουμπ.

Επίσης σημείωσε ότι η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη είχε αλλάξει μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τώρα η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ καθορίζει την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της Φινλανδίας.

Ο Alexander Stubb πρόσθεσε ότι σκοπεύει να διευθύνει την εξωτερική πολιτική της Φινλανδίας σε στενή συνεργασία με το κοινοβούλιο και θα αναλάβει ενεργό θέση ως ανώτατος αρχιστράτηγος.

Ο συντηρητικός Alexander Stubb κέρδισε με 51,6% των ψήφων, τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στη Φινλανδία, ενώ ο αντίπαλός του πρώην υπουργός Εξωτερικών  Pekka Haavisto των Πρασίνων πήρε το 48,4%.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος