Φέρεται να ομολόγησε στις αρχές ο σύντροφος της Καϊλή – Ζητά να αφήσουν ελεύθερη την ευρωβουλευτή

Array

Ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Ευρωκοινοβουλίου ο σύντροφος της Καϊλή σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό τύπο. Ζητά να αφήσουν ελεύθερη την ευρωβουλευτή. Στις 22 του μήνα η απόφαση για την προφυλάκισή της ή μη.

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» φέρεται να έχει ομολογήσει ο Φραντσέσκο Τζόρτζι στις βελγικές Αρχές, όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι εφημερίδες “Le Soir” και “La Repubblica”. Διευκρίνισε ότι η Εύα Καϊλή δεν ήταν παραλήπτρια των χρημάτων.

Όπως αναφέρεται  «…με τις καταθέσεις του που καταγράφηκαν στις 10 Δεκεμβρίου μετά τη σύλληψή του, παραδέχθηκε τις ευθύνες του, δηλώνοντας ενήμερος ότι είχε ενεργήσει παράνομα. Προσπάθησε όμως να προστατεύσει και τη σύντροφό του, την έκπτωτη πλέον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μητέρα της 22 μηνών κόρης τους, απαιτώντας να αποφυλακιστεί».

«Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η σύντροφός μου να είναι ελεύθερη και να φροντίζει την 22 μηνών κόρη μας» είπε κατά το δημοσίευμα.

Την αθωότητα της Εύας Καϊλή επεσήμανε για άλλη μια φορά και ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ευρωβουλευτής είναι χάλια κι αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να είναι η ψυχολογία της, όταν βρίσκεται στη φυλακή;». Πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι υπάρχει πολύμηνη παρακολούθηση με οπτικοακουστικό υλικό, όπου φαίνεται ότι η κυρία Καϊλή δεν συμμετέχει σε τίποτα». Ακόμα επανέλαβε πως ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή ότι δε θα γινόταν η απεργία των υπαλλήλων των δικαστηρίων γι’ αυτό και ζήτησαν αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου.

«Σαν σκάνδαλο βγαλμένο από αστυνομικά μυθιστορήματα»

Σε ρεπορτάζ του BBC λέγεται ότι «μοιάζει με σκάνδαλο βγαλμένο από αστυνομικά μυθιστορήματα. Ό,τι και να γίνει, σίγουρα θα εγείρει ερωτήματα για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο».

Καμία ατιμωρησία για το σκάνδαλο της διαφθοράς ανέφερε η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υπογράμμισε ότι «Χρειάζονται χρόνια, για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, αλλά μόνο μία στιγμή, για να την γκρεμίσεις. Το μήνυμά μου θα είναι, ότι δε θα υπάρξει ατιμωρησία, δε θα μπει τίποτα κάτω από το χαλί, δε θα είναι δουλειά όπως συνήθως».

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών: «Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να βασιστούμε στα γεγονότα. Το Ευρωκοινοβούλιο κάνει αυτά που πρέπει.  Και αυτό είναι καλό για τη διαφάνεια και για να δίνει το καλό παράδειγμα».

Τα πολλά νομικά παραθυράκια επεσήμανε ο διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ασφάλειας, Μισέλ Βαν Χάλντεν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν πολλά παραθυράκια και πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές χώρες, που επιχειρούν τέτοιου είδους ενέργειες, ουσιαστικά να “εξαγοράζουν” τη στήριξη βουλευτών».

Στο μικροσκόπιο των ερευνών ο Αντόνιο Παντζέρι

Σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα, οι άκρως απόρρητες έρευνες εστιάζονται στον ιθύνοντα νου του σκανδάλου Αντόνιο Παντζέρι. Από τον περασμένο Ιούλιο οι Αρχές είχαν εικόνα της κατάστασης με τον εισαγγελέα να ανοίγει φάκελο για τα εγκλήματα της συνωμοσίας, της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που διαπράχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2021.

Υπ. Δικαιοσύνης Βελγίου: Το ποσό μπορεί να ξεπερνά το 1,5 εκατ. που ξέρουμε μέχρι τώρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου μιλώντας στο Κοινοβούλιο τόνισε ότι το ποσό μπορεί να ξεπερνά το 1,5 εκατ. που ξέρουμε μέχρι τώρα. Επίσης, σημείωσε ότι η βελγική υπηρεσία πληροφοριών είχε διερευνήσει τις υποψίες για διαφθορά με υπηρεσίες άλλων χωρών. Παράλληλα είπε ότι δεν είναι μόνο το Κατάρ, αφήνοντας να εννοηθεί – χωρίς να το κατονομάσει – το Μαρόκο. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να μιλά ο σύζυγος της Εύας Καϊλή «δείχνοντας» στην ουσία τον Παντσέρι με πηγές από το περιβάλλον του να λένε στη Soir που κάνει σχετικές αποκαλύψεις ότι δεν μπορεί να έχετε εσείς τόσα στοιχεία και να μην έχουμε εμείς τα έγγραφα που έχετε εσείς στη διάθεσή σας.

Πηγή: ΕΡΤ/Άγις Μενούτης – Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σχετικό Άρθρο: Ρ. Μέτσολα για QatarGate: Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος