FAZ: Συμφωνία επί της αρχής μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ για το προσφυγικό

ΕΕ και Τουρκία έχουν συμφωνήσει επί της αρχής για ένα σχέδιο δράσης που έχει σκοπό να ανακόψει το κύμα των μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Βάσει του σχεδίου, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες (περιπολίες) θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.

Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ έξι νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.

Σημειώνεται ότι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος