Φάλαγγα οχημάτων των Γάλλων «Γιατρών χωρίς Σύνορα» εισήλθε στη βορειονατολική Συρία μεταφέροντας βοήθεια στους σεισμοπαθείς

Η Γαλλική ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσε ότι οχηματοπομπή 14 φορτηγών των MSF εισήλθε στη βορειοδυτική Συρία σήμερα προκειμένου να συνδράμει τις επιχειρήσεις διάσωσης από τον σεισμό

Οχηματοπομπή 14 φορτηγών των MSF (ΜΚΟ των Γάλλων «Γιατρών χωρίς Σύνορα») εισήλθε στη βορειοδυτική Συρία σήμερα, από κοντινό συνοριακό πέρασμα, προκειμένου να συνδράμει τις επιχειρήσεις διάσωσης από τον φονικό σεισμό.

«Αυτή η πρώτη οχηματοπομπή μεταφέρει 1.296 σκηνές που προορίζονται για τους εκτοπισμένους και τις οικογένειες (αυτές με τουλάχιστον πέντε μέλη) που έχουν μείνει άστεγες εξαιτίας του σεισμού καθώς και 1.296 σετ εργαλείων για την απομόνωση των σκηνών από το κρύο», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η ΜΚΟ.

Στους σχεδόν 46.000 υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί, με κάπου 345.000 διαμερίσματα να έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό ότι έχουν καταστραφεί στην Τουρκία και πολλούς ανθρώπους να παραμένουν αγνοούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος