Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Θλίψη και συλλυπητήρια για τη «βάρβαρη δολοφονία» του Σίνζο Άμπε

Array

«Αυτή η βάρβαρη και άνανδρη δολοφονία του Σίνζο Άμπε συγκλονίζει όλο τον κόσμο» τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της.

Στην ανάρτησή της στο Twitter, η Πρόεδρος της Κομισιόν προσθέτει: «Ένας υπέροχος άνθρωπος, μεγάλος δημοκράτης και υπέρμαχος της πολυμερούς παγκόσμιας τάξης έφυγε από τη ζωή. Θρηνώ με την οικογένειά του, τους φίλους του και όλο τον λαό της Ιαπωνίας».

Για «βάρβαρη δολοφονία» ενός «σπουδαίου ανθρώπου» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στο μήνυμά του για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Με βαθιά λύπη έμαθα για τον θάνατο του Σίνζο Άμπε. Δεν θα καταλάβω ποτέ τη βάρβαρη δολοφονία αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Ιαπωνία, οι Ευρωπαίοι θρηνούν μαζί σας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα και την οικογένειά του» σημείωσε στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μισέλ.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται στο πλευρό του λαού της Ιαπωνίας αυτή τη σκοτεινή στιγμή».

«Θλιμμένη και συγκλονισμένη από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στη Νάρα. Τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του και σε όλο τον ιαπωνικό λαό» έγραψε η κα Μετσόλα σε ανάρτησή της στο Twitter.

Για «αποτρόπαια επίθεση» εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Το Βέλγιο στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον λαό της Ιαπωνίας» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος