Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τελική ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο, 30/4, για τελευταία φορά στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης προκειμένου να οριστικοποιήσει τις προτάσεις της.

Μετά από δύο συνεδριάσεις στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου κατά τις οποίες συζήτησε σχέδια προτάσεων που κατατέθηκαν από τις εννέα Ομάδες Εργασίας, η Ολομέλεια της Διάσκεψης πρόκειται να εγκρίνει την τελική σειρά προτάσεών της σε συναινετική βάση. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας αύριο Σάββατο θα περιστρέφεται γύρω από τα σχόλια των εκπροσώπων των πολιτών και τις θέσεις τους σχετικά με τις προτάσεις.

Οι προτάσεις καλύπτουν μεταξύ άλλων θέματα Υγείας, Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας, Μετανάστευσης, Αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, Ασφάλεια, Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Νεολαία, Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας, Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, ΕΕ στον κόσμο και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα παραδώσει την τελική έκθεση της Διάσκεψης στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο. Τα προσχέδια προτάσεων της Ολομέλειας βασίστηκαν στις συστάσεις των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Πολιτών, στις εισηγήσεις των εθνικών ομάδων και στις ιδέες που συγκεντρώθηκαν μέσω της Πολυγλωσσικής Ψηφιακής Πλατφόρμας, καθώς και στις ανταλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνόδων ολομέλειας του Συνεδρίου και συναντήσεων ομάδων εργασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος