Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόγραμμα στήριξης των Βούλγαρων αγροτών ύψους 86,9 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε  πρόγραμμα στήριξης Βούλγαρων αγροτών ύψους περίπου 86,9 εκατομμυρίων ευρώ, στο Προσωρινό Πλαίσιο για την Κρίση και το Μεταβατικό Πλαίσιο για τις Κρατικές Ενισχύσεις. Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η στήριξη θα είναι περιορισμένης ενίσχυσης με τη μορφή άμεσων πληρωμών.

 Το μέτρο θα είναι ανοιχτό σε πρωτογενείς παραγωγούς γεωργικών προϊόντων στον κτηνοτροφικό τομέα, τη μελισσοκομία, την παραγωγή φρούτων και λαχανικών, το ροδέλαιο, το κρασί και τον καπνό, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν χρηματοοικονομική ρευστότητα λόγω των προβλημάτων της αγροτικής αγοράς που προκάλεσε ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τις 280.000 ευρώ ανά δικαιούχο και θα χορηγηθεί το αργότερο στα τέλη Ιουνίου. Το μέτρο εγκρίθηκε αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη βοήθεια προς τους αγρότες της ΕΕ που πλήττονται από τις ουκρανικές εισαγωγές. Το θέμα θα συζητηθεί την Τρίτη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας.

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος