Ευρωκοινοβούλιο: Έρευνα για λεκτικές ρατσιστικές επιθέσεις κατά των νέων στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεολαίας

Στρασβούργο, Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Την διεξαγωγή έρευνας με συνέχεια παρεμβάσεων από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις χλευαστικές παρεμβάσεις ρατσισμού  που έλαβαν χώρα στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νέων του 2021 κατά την διάρκεια θεματικού πάνελ συζήτησης για τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό, ανακοίνωσε ύστερα από καταγγελίες ευρωβουλευτών στην έναρξη της δεύτερης της Ολομέλειας του Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η προεδρεύουσα Μαλτέζα Αντιπρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς οι καταγγελίες των ευρωβουλευτών διαδέχονται η μια την άλλη με στόχο την διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.  Όπως κατήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σαλίμα Γιενμπού, εκτυλίχτηκαν «πολύ σοβαρά γεγονότα» κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Νέων Ευρωπαίων στο Στρασβούργο.

«Δυστυχώς, και δεν είναι η πρώτη φορά», είπε «ομάδες διαφορετικών νέων έχουν στοχοποιηθεί με λεκτική κακοποίηση και ρητορική μίσους στο διαδίκτυο.  Το   εργαστήριό   τους για την  ένταξη και τον αντιρατσισμό διακόπηκε και διαταράχθηκε από δυσάρεστα σχόλια και χλευασμούς από άλλους συμμετέχοντες που είχαν προσκληθεί από ακροδεξιούς  ευρωβουλευτές βουλευτές».

Το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου έλαβε επιστολή υπογεγραμμένη από 152 ευρωβουλευτές, με την οποία καταδικάζουν απερίφραστα τα φραστικά επεισόδια και ζητούν από την έδρα να καταδικάσει επίσημα τα γεγονότα και να διεξάγει έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι αρμόδιοι και να καθοριστεί εάν αυτά τα γεγονότα ήταν προμελετημένα και οργανωμένα.

Η κα. Γιενμπού σημείωσε παράλληλα, ότι Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα μέλη του θα πρέπει να αποτελούν πρότυπο σεβασμού και ανοχής. «Ο καθένας έχει δικαίωμα στις πολιτικές του πεποιθήσεις, αλλά αυτές πρέπει να ασκούνται με πλήρη σεβασμό προς τους άλλους».

Ανάλογη καταγγελία για την συμμετοχή στην συνάντηση των Νέων ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων κατέθεσε και ο Γερμανός ευρωβουλευτής Φεστ Νικολάου από την πολιτική ομάδα ταυτότητα και δημοκρατία. Τόνισε ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν γνωστοί εκπρόσωποι της Femyso, της οργάνωσης νεολαίας της μουσουλμανικής αδελφότητας που έχει χαρακτηριστεί από πολλές γερμανικές συνταγματικές υπηρεσίες ως αντισυνταγματική και οι στόχοι της είναι διαμετρικά αντίθετοι με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Διερωτήθηκε μάλιστα για ποιόν λόγο προσκλήθηκαν «νέοι τρομοκράτες και εχθροί του συντάγματος στο Κοινοβούλιο» θέμα το οποίο κατά την άποψη του είναι σκανδαλώδες, δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί άνθρωποι στην Ευρώπη έπεσαν θύματα ισλαμιστικών επιθέσεων. Σημείωσε από την άλλη, πως ενώ το ΕΚ, τονίζει την προστασία των γυναικών σε πολλές, συνεδριάσεις και, πάνω απ’ όλα, ζητά την εφαρμογή και τον σεβασμό στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης στη συνέχεια, προσκαλούνται εκπρόσωποι μιας οργάνωσης που είναι μία από τις πιο αντιδημοκρατικές και εχθρικές προς τις γυναίκες οργανώσεις στον κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος