Eυλογιά των πιθήκων: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρει εμβόλια σε ομοφυλόφιλους

Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι θα αρχίσουν να προσφέρουν εμβόλια σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να κολλήσουν την ευλογιά των πιθήκων, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το ξέσπασμα της νόσου.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της Βρετανίας ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού για κάποιον που «έχει πολλούς συντρόφους, συμμετέχει σε ομαδικό σεξ ή πηγαίνει σε χώρους σεξουαλικής επαφής».

«Επεκτείνοντας την προσφορά εμβολίου σε όσους διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, ελπίζουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης και να βοηθήσουμε στον περιορισμό της επιδημίας», δήλωσε η επικεφαλής ανοσοποίησης της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας, Δρ. Mary Ramsay.

Εμβόλια ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που φροντίζουν ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων ή για καθαριστές που έχουν αναλάβει την απολύμανση χώρων που έχουν μολυνθεί από τον ιό. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε αρχικά για την ευλογιά, μια σχετική ασθένεια, αλλά πιστεύεται ότι είναι περίπου 85% αποτελεσματικό κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Πηγή: A.P

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος