Ευχαριστίες Μπάιντεν στη Σλοβακία για την παροχή συστήματος αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία

O Πρόεδρος Μπάιντεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Σλοβακίας για την παροχή του συστήματος αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία. “ Για να καταστεί δυνατή αυτή η μεταφορά και να διασφαλιστεί η συνεχής ασφάλεια της Σλοβακίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επανατοποθετήσουν ένα πυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ Patriot στη Σλοβακία. Τώρα δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Ο ρωσικός στρατός μπορεί να απέτυχε στον στόχο του να καταλάβει το Κίεβο, αλλά συνεχίζει την φρίκη του πολέμου και τη βαρβαρότητα απέναντι στον ουκρανικό λαό. Καθώς ο ρωσικός στρατός επανατοποθετείται για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου, έχω δώσει οδηγίες στην Κυβέρνησή μου να συνεχίσει να δίνει στον ουκρανικό στρατό όλα τα προηγμένα οπλικά συστήματά που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τη χώρα του.”

Ο Υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ανέφερε πως “Κατόπιν εντολών μου, και μετά από πρόσκληση της Σλοβακίας, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ θα επανατοποθετήσει ένα πυραυλικό σύστημα Patriot, επανδρωμένο από μέλη των αμερικανικών δυνάμεων, στη Σλοβακία. Αναμένουμε ότι αυτή η συστοιχία και το πλήρωμά της θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες. Η διάρκεια ανάπτυξής τους δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τη σλοβακική κυβέρνηση για πιο μόνιμες λύσεις αεράμυνας.

Αυτή η ανάπτυξη των δυνατοτήτων Patriot στη Σλοβακία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις προηγούμενες προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ και να επιδείξουμε τις απαιτήσεις συλλογικής ασφάλειας σύμφωνα με το Άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ. Συμπληρώνει την πολυεθνική ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στην ανατολική Σλοβακία, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία αεράμυνας από τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Και πάλι, ευχαριστώ την κυβέρνηση της Σλοβακίας για την προθυμία της να βοηθήσει την Ουκρανία στις ανάγκες αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας. Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα της δύναμης της Συμμαχίας μας και του τρόπου με τον οποίο οι ενέργειες του Προέδρου Πούτιν επέφεραν την ίδια την ενίσχυση του ΝΑΤΟ που νόμιζε ότι θα μπορουσε να αποτρέψει. Κάθε βήμα που κάνουμε έχει σκοπό να αποτρέψει την επιθετικότητα και να καθησυχάσει τους Συμμάχους μας.”

Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος