Εύα Καϊλή: Στο σπίτι της με «βραχιολάκι» έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης – «Συνεχίζεται ο αγώνας»

Αποφυλακίστηκε, λίγο πριν τις 12, ώρα Ελλάδος, η Εύα Καϊλή. Θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης. Κατέφθασε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι χαίρεται πολύ που θα δει την κόρη της κι ότι «συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους» της.

Η δήλωση του Μ. Δημητρακόπουλου – «Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη»

«Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλό Πάσχα», δήλωσε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά από την αποφυλάκιση της πελάτισσάς του από τις φυλακές Χάρεν.

Η κ. Καϊλή θα παρουσιάζεται ενώπιον των αρχών όποτε χρειάζεται και αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα στη διαδικασία – διότι βρίσκεται εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους – όπως παραδείγματος χάρη ποιοι θα μπορούν να την επισκέπτονται. Η κόρη της, κατά τη διάρκεια της κράτησής της, έμενε με τον πατέρα και τον παππού της, ενώ από σήμερα θα μένει με τη μητέρα της.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποφυλακίστηκε, καθώς κρίθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους για το σκάνδαλο Qatargate.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός της δεν βρέθηκαν δακτυλικά της αποτυπώματα στα χρήματα που φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι το διάστημα 2018 – 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία, μεταξύ των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο, που παρέμενε σε φυλακή του Βελγίου. Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές,  ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος