Έξι νεκροί στο επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Πλίμουθ – Μεταξύ τους και ένα παιδί

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης ανακοίνωσε ότι συνολικά έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στο Πλίμουθ.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο, Ευδοξία Λυμπέρη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, δύο γυναίκες και δύο άνδρες ήταν ήδη νεκροί. Ένας ακόμη άνδρας, που πιστεύεται ότι ήταν ο δράστης, ήταν επίσης νεκρός.

Μια ακόμη γυναίκα που ήταν τραυματισμένη, εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Όλοι πέθαναν από τραύματα πυροβολισμών. Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί κάτω των 10 ετών.

Οι συγγενείς των νεκρών εντοπίστηκαν και ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία τονίζει ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό ενώ η περιοχή στο Κίαμ παραμένει αποκλεισμένη.

https://twitter.com/dc_police/status/1425960827346198533?s=21

Αυτόπτες κάτοικοι περιγράφουν έναν άντρα στα μαύρα να ρίχνει κάτω την πόρτα σπιτιού και με μία καραμπίνα και να πυροβολεί τους ένοικους του σπιτιού που φαίνεται να ήταν η οικογένεια του.

Κατόπιν βγήκε στο πάρκο και πυροβόλησε αδιακρίτως σκοτώνοντας δύο άτομα που είχαν βγάλει τον σκύλο τους βόλτα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές ανάμεσα στους νεκρούς στο σπίτι είναι η μητέρα του δράστη, ο αδελφός του και ένα παιδί περίπου πέντε ετών.

Οι γείτονες που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για τον 23χρονο Τζέικομπ Ντάβισον εκπαιδευόμενο σε οικοδομικές εργασίες. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία για τις λεπτομέρειες της απεχθούς επίθεσης.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην αναρτούν φωτογραφίες ή βίντεο από το περιστατικό που συνέβη λίγο περίπου στις 6μμ τοπική ώρα στο Κίαμ του Πλίμουθ.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πάτελ, έγραψε στο Twitter: «Το περιστατικό στο Πλίμουθ είναι σοκαριστικό και οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες.»

Αυτόπτης μάρτυρας ονόματι Σάρον, που ζει κοντά στο Biddick Drive, περιέγραψε στο BBC πως πρώτα “ακούστηκαν φωνές, ακολουθούμενες από πυροβολισμούς – τρεις πιθανώς τέσσερις αρχικά”, όπως είπε.

“Αυτό ήταν όταν ο δράστης κλώτσησε την πόρτα ενός σπιτιού και άρχισε να πυροβολεί… Έτρεξε έξω από το σπίτι πυροβολώντας, και και πυροβόλησε ανθρώπους στο πάρκο.” Κατόπιν, σύμφωνα πάντα με την ίδια, ”ο δράστης προχώρησε στη λεωφόρο Royal Navy συνεχίζοντας να πυροβολεί”.

Τα αίτια του αιματοκυλίσματος δεν έγιναν ακόμη γνωστά ενώ το περιστατικό ερευνάται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος