Εξαπάτησαν 200 τουρίστες που έκλεισαν σε ανύπαρκτο ξενοδοχείο της Ρώμης

Array

Μια συμμορία απατεώνων προσέφερε σε τουρίστες διαμονή σε ανύπαρκτα ξενοδοχεία μέσω Διαδικτύου και τους εξαπάτησε με πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών. Οι ανυποψίαστοι τουρίστες έκλειναν τα δωμάτια των ξενοδοχείων και έδιναν τους αριθμούς των πιστωτικών τους καρτών.

Με τον τρόπο αυτό εξαπατήθηκαν 200 άτομα, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με Αμερικανούς αστυνομικούς, συνελήφθησαν δύο άτομα και τέθηκαν υπό κράτηση 19 άτομα.

Η ζημιά ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ

Πάνω από 600.000 ευρώ ήταν η ζημιά που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι στο τέλος μιας πολύπλοκης έρευνας που συντόνισε η εισαγγελία της Ρώμης. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας των απατεώνων ήταν παρόμοιος για όλες τις περιπτώσεις. Οι πελάτες έκλειναν διαμονή σε ένα ανύπαρκτο ξενοδοχείο στο κέντρο της Ρώμης μέσω του διαδικτύου. Στη συνέχεια οι ύποπτοι επικοινώνησαν μαζί τους τηλεφωνικά και τους ζήτησαν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας με το πρόσχημα ότι έπρεπε να καταβάλλουν προκαταβολή.

Πηγή: ORF

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος