Εξάχρονος μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δασκάλα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Ένας εξάχρονος μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά μια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιούπορτ Νιουζ, στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Παρασκευή στο δημοτικό σχολείο Ρίτσνεκ. Το παιδί βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Η δασκάλα, περίπου 30 ετών, διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένη σε νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Δεν αναφέρθηκε άλλος τραυματισμός. Παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς βρέθηκε το όπλο στην κατοχή του εξάχρονου, καθώς και οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι πυροβολισμοί σε σχολεία μαστίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες,όπως η μαζική δολοφονία τον περασμένο Μάιο 19 παιδιών και δύο δασκάλων στο Uvalde του Τέξας, από έναν 18χρονο ένοπλο.

Περίπου 44.000 θάνατοι που σχετίζονται με όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκαν πέρυσι, περίπου οι μισοί από αυτούς σε υποθέσεις δολοφονιών, ατυχημάτων και αυτοάμυνας και οι μισοί από αυτούς σε αυτοκτονίες, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Gun Violence Archive.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος