Ζ. Μπορέλ: Θα είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της Τουρκίας

«Η Τουρκία είναι το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας» ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε «οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπορέλ δήλωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι το σημερινό ΣΕΥ γίνεται με φυσική παρουσία μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις.

«Το πρώτο θέμα θα είναι η Λατινική Αμερική. Πρέπει να έχουμε τη Λατινική Αμερική στο μυαλό μας γιατί πρώτα από όλα είχαν σημαντικό πρόβλημα με τον κορονοϊό. Και δεύτερον γιατί πρέπει να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις από κάθε άποψη», είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και συμπλήρωσε ότι θα συζητηθούν επίσης τα ζητήματα της Λιβύης, της Βενεζουέλας, της Αφρικής και τα πρώτα αποτελέσματα του διαλόγου Πρίστινας-Βελιγραδίου.

Επιπροσθέτως, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι θα συζητηθεί και η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ότι «ο νόμος ο οποίος πέρασε από τις κινεζικές αρχές είναι πιο δρακόντειος από ότι αναμενόταν και τα κράτη-μέλη θα εκφράσουν τις θέσεις τους και την ανησυχία τους για την κατάσταση εκεί».

Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Σχετική είδηση: Πλαίσιο κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα ζητήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε. για το θέμα της Αγίας Σοφίας (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος