Ξεπέρασαν τους 12.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Σουηδία

Τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου δημοσιοποίησε η Σουηδία, όπου με 89 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19, το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ξεπερνά πλέον τους 12.000, από την έναρξη της πανδημίας.

Με 12.028 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι πολύ υψηλότερο από τους γείτονές της, αλλά μικρότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες επέβαλαν λοκντάουν, σε αντίθεση με τη Στοκχόλμη, που επέλεξε μια ηπιότερη προσέγγιση.

Τα νέα κρούσματα COVID έχουν μειωθεί στη Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες με την Αρχή Υγείας να ανακοινώνει σήμερα 3.758 νέες μολύνσεις, για το τελευταίο 24ωρο.

Εντούτοις, ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκαν με το νέο στέλεχος, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, αυξήθηκε και οι υγειονομικές αρχές λένε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

«Ο κίνδυνος για ένα τρίτο κύμα είναι υψηλός, εάν δεν παραμείνουμε δυνατοί», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη να παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί, που εφαρμόζουμε, για να μειώσουμε τη διασπορά της μόλυνσης».

Σήμερα, η κυβέρνηση παρέτεινε την απαγόρευση στην πώληση αλκοόλ μετά τις 8 το βράδυ και έδωσε εντολή στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να εργάζονται από το σπίτι έως τις 31 Μαΐου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος