Βρετανία: Σκοτώθηκε μπροστά από τη γυναίκα του προσπαθώντας να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας με Porsche 911 Turbo

Ο εκατομμυριούχος Ζεφ Άιζενμπεργκ σκοτώθηκε όταν προσπαθώντας να σπάσει ένα ρεκόρ ταχύτητας με μια Porsche 911 Turbo, τράκαρε με 320 χλμ./ώρα μπροστά από τη γυναίκα του, αναφέρει δημοσίευμα της Sun σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σε ανάκριση για το περιστατικό.

Ο 47χρονος προσπαθούσε να αποδείξει ότι είχε δημιουργήσει την ταχύτερη Porsche στον κόσμο όταν σκοτώθηκε σε σύγκρουση που συνέβη στο αεροδρόμιο Έλβικτον, κοντά στο Γιορκ.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην ανάκριση στο Νορθάλερτον ο Άιζενμπεργκ προσπαθούσε να σπάσει μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας με το «εκτενώς τροποποιημένο» αυτοκίνητό του τον Οκτώβριο του 2020.

Καθώς ολοκλήρωνε την τελευταία προσπάθεια της ημέρας, το όχημά του ανατράπηκε με μεγάλη ταχύτητα και ο ίδιος υπέστη πολλαπλά τραύματα, με αποτέλεσμα να πεθάνει επί τόπου.

Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι ο Άιζενμπεργκ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί στο όχημα ένα σχεδιασμένο κατά παραγγελία αλεξίπτωτο πέδησης, προκειμένου να επιβραδύνει το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με δήλωση του αγωνοδίκη Γκράχαμ Σάικς, ο Άιζενμπεργκ, πατέρας δύο παιδιών, το είχε χρησιμοποιήσει με επιτυχία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αλλά στην τελευταία διαδρομή του απογεύματος, ο κ. Σάικς είπε ότι καθώς το αλεξίπτωτο άνοιγε «το αυτοκίνητο άρχισε να σηκώνεται σαν να είχε μπει αέρας από κάτω του».

Στην ανάκριση ακούστηκε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει «αστάθεια» του αυτοκινήτου και απώλεια του ελέγχου.

«Δυστυχώς πιστεύω ότι το λάθος του οδηγού προκάλεσε αυτό το τραγικό ατύχημα», δήλωσε ο κ. Σάικς.

Πρόσθεσε ότι ο Άιζενμπεργκ ήταν ένας «πολύ γνωστός και σεβαστός οδηγός στον βρετανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό» και περιέγραψε τον θάνατό του ως ένα «πραγματικά τραγικό περιστατικό».

Ο Ζεφ Άιζενμπεργκ είχε ήδη επιβιώσει από μοτοσικλετιστικό ατύχημα με την ταχύτερη καταγεγραμμένη στη Βρετανία, στο ίδιο αεροδρόμιο, το 2016.

Η μοτοσικλέτα του δεν κατάφερε να σταματήσει στο τέλος του διαδρόμου προσγείωσης, με αποτέλεσμα να σπάσει τα οστά στα πόδια και τη λεκάνη του – πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να μάθει να περπατάει ξανά.

Ο πρώην έφηβος bodybuilder από το βόρειο Λονδίνο είχε κάνει περιουσία με τη μάρκα πρωτεϊνούχων σκονών γυμναστικής Maximuscle.

Πηγή: thesun.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος