Βρετανία: Κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες στο οδηγό του φορτηγού στο Έσεξ (video)

Ο οδηγός του φορτηγού, στο κοντέινερ του οποίου βρέθηκαν 39 πτώματα αυτήν την εβδομάδα στο ανατολικό Λονδίνο, κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και διακίνηση ανθρώπων, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενα τη βρετανική αστυνομία.

Ηλικίας 25 ετών, ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματκές δραστηριότητες, την ώρα που άλλοι 3 άνθρωποι, που έχουν συλληφθεί, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο βρετανικός Τύπος αποκαλύπτει, ότι τα ματωμένα δαχτυλικά αποτυπώματα στα τοιχώματα και το χερούλι της πόρτας του μοιραίου κοντέινερ αποδεικνύουν, ότι οι 39 εγκλωβισμένοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια. Ήταν γυμνοί ή φορούσαν ελάχιστα ρούχα, όταν εντοπίστηκαν.

Παράλληλα η αστυνομία εξετάζει τον ισχυρισμό ότι το κοντέϊνερ με τους 39 νεκρούς ήταν μέρος ενός κομβόι τριών φορτηγών που μετέφεραν περισσότερα από 100 άτομα.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των 39 ανθρώπων, που πέθαναν μέσα στο κοντέινερ. Η πρεσβεία αναφέρει ότι ο Βιετναμέζος πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας και παραμένει σε επικοινωνία με την αστυνομία, καθώς εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος