Βρετανία: Ήταν γνωστή στο προσωπικό του BBC η δραστηριότητα του Τζίμι Σάβιλ

Το BBC ευθύνεται για σοβαρές ελλείψεις στην υπόθεση του Τζίμι Σάβιλ, του αποθανόντος τηλεοπτικού παρουσιαστή-αστέρα που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένας από τους πιο “παραγωγικούς” δράστες σεξουαλικών παραβιάσεων, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που διενήργησε μια πρώην δικαστικός και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα υψηλόβαθμα στελέχη του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού δεν ήταν ενήμερα του τι συνέβαινε, λόγω της επικρατούσας νοοτροπίας με βάση την οποία το προσωπικό φοβόταν να προβαίνει σε καταγγελίες, ειδικά για τους αστέρες που ήταν γνωστοί στο εσωτερικό του BBC ως “Το Ταλέντο”.

Το 2012 η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Σάβιλ, μία από τις πιο γνωστές διασημότητες της Βρετανίας στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, είχε κακοποιήσει εκατοντάδες θύματα, κυρίως νεαρής ηλικίας, σε νοσοκομεία και σε κτίρια του BBC για έξι δεκαετίες μέχρι τον θάνατό του σε ηλικία 84 ετών το 2011. Τα σεξουαλικά αδικήματα έλαβαν χώρα σε κτίρια του BBC και σε νοσοκομεία όπου ο Σάβιλ φημιζόταν για τις φιλανθρωπίες του.

Η έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την πρώην δικαστή του Εφετείου Τζάνετ Σμιθ, στην οποία την είχε αναθέσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση έπειτα από τις αποκαλύψεις αυτές, κατέληξε πως ο Σάβιλ είχε κακοποιήσει 72 θύματα που σχετίζονταν με την εργασία του στο BBC για πάνω από 50 χρόνια.

Η υπόθεση είχε οδηγήσει την αστυνομία να διερευνήσει άλλους παλαιούς ισχυρισμούς που ενέπλεκαν ηλικιωμένες πρώην διασημότητες, οδηγώντας στην καταδίκη ορισμένων ηχηρών ονομάτων, περιλαμβανομένων και των προσωπικοτήτων του BBC Ρολφ Χάρις και Στιούαρτ Xολ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος