Βρετανία: «Δολιοφθορά» στους αγωγούς Nord Stream: H Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη αυξάνει την παρουσία της στην Βαλτική

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας συναντήθηκε με υπουργούς από χώρες-εταίρους της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) για να συζητήσουν τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα. Οι υπουργοί καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο «την απερίσκεπτη δολιοφθορά στη Βαλτική Θάλασσα».
Οι JEF συζήτησαν την απάντηση στην απειλή με αυξημένη ασφάλεια, και συμφώνησαν να επιτείνουν τη θαλάσσια παρουσία τους στην περιοχή όπως και τις δραστηριότητες επιτήρησης και αναγνώρισης πληροφοριών.

Επιπλέον θα επιδιώξουν να αποτρέψουν περαιτέρω τέτοιες ενέργειες, και δεσμεύτηκαν να δουλέψουν συλλογικά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Οι υπουργοί συζήτησαν την αύξηση των κοινών αξιολογήσεων πληροφοριών για να διασφαλιστεί η κοινή επίγνωση της κατάστασης, καθώς και η συνεργασία για την εξασφάλιση ζωτικής σημασίας υποδομής.

«Η JEF θα διασφαλίσει τη συμπληρωματικότητα, την ευθυγράμμιση και τη διαφάνεια με το ΝΑΤΟ καθώς και την έρευνα της οποίας ηγούνται οι αρχές της Δανίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Τα κράτη που απαρτίζουν την JEF είναι τα εξής: Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

ανταπόκριση από Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος