Βράβευση του εθνικού συστήματος Υγείας – NHS από τη βασίλισσα Ελισάβετ

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Τον Σταύρο του Αγίου Γεωργίου, το ύψιστο τιμητικό βραβείο θα απονείμει η βασίλισσα Ελισάβετ στο εθνικό σύστημα υγείας, στο NHS που σηματοδοτεί την 73η επέτειό του.

Σε ένα χειρόγραφο μήνυμα, η Βασίλισσα επισήμανε ότι το προσωπικό του NHS σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εργαστεί «με θάρρος, συμπόνια και αφοσίωση» για περισσότερα από 70 χρόνια. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει την προσπάθεια του προσωπικού του NHS, στο παρελθόν και στο παρόν, σε όλους τους κλάδους και και στα τέσσερα έθνη».

Ο διευθύνων σύμβουλος του NHS της Αγγλιας Σερ Σιμον Στίβενς, δήλωσε ότι το βραβείο αναγνώρισε την «ικανότητα και το σθένος» του προσωπικού.

Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ οργανώνουν απογευματινό τσάι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ αργότερα για να ευχαριστήσουν τους εργαζομένους του NHS.

Ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος ιδρύθηκε από τον Βασιλιά Γεώργιο το 1940 στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απονέμεται για «πράξεις του μεγαλύτερου ηρωισμού ή θάρρους σε συνθήκες ακραίου κινδύνου».

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Βρετανοί συμμετέχουν σε δεκάδες εκδηλώσεις για να πουν «Ευχαριστώ» στο NHS για την προσφορά του στην πανδημία και στον χώρο της υγείας. Είναι το μεγαλύτερο γεγονός μαζικής συμμετοχής από το 2012 όπου γιορτάστηκε το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας με τους πολίτες να εκφράζουν τον σεβασμό τους και τη στήριξη τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όπως πικ-νικ, μπάρμπεκιου, υπαίθρια πάρτυ τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος