Βόρεια Μακεδονία: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφηκε την Τετάρτη

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα στη Bόρεια Μακεδονία, με τον Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 641 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα, από την έναρξη της επιδημίας, να ανέρχεται πλέον στα 24.836. Επίσης, ανακοινώθηκαν άλλοι 12 θάνατοι, ανεβάζοντας στους 862 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Νέα περιοριστικά μέτρα

Λόγω της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων και θυμάτων της Covid-19 το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε χθες περιορισμό της λειτουργίας όλων των καταστημάτων εστίασης μέχρι τις 11 μ.μ. με εξαίρεση εκείνες που παρέχουν υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery), καθώς και περιορισμό της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 50% της χωρητικότητας τους.

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η κρατική και δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, καθώς και οι δήμοι και τα δικαστήρια θα πρέπει να οργανώσουν τη λειτουργία τους με βάρδιες είτε με τηλε-εργασία από το σπίτι.

Γεμάτα τα νοσοκομεία

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε ανέφερε ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων εξαντλείται τάχιστα με αρκετά νοσοκομεία στη χώρα να είναι ήδη γεμάτα, ενώ δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια σε πολλές μονάδες Covid- 19.

Σσημείωσε δε ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων θα αποτελέσει την κύρια παράμετρο, πράγμα που σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι μόλις οι υγειονομικές δομές γεμίσουν, θα προταθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ανταπόκριση – Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος