Τζόνσον: Η επιστήμη κυριαρχεί επί του κορονοϊού

Ανταπόκριση από Λονδίνο Ευδοξία Λυμπέρη

Η επιστήμη αυτή τη στιγμή κυριαρχεί επί του κορονοϊού και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό αλλά και με καλύτερες θεραπείες, είπε ο Μπόρις Τζόνσον το βράδι της Δευτέρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει τα δεκαπεντέμιση εκατομμύρια (15.300.151) εμβολιασμένους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 29% των ενηλίκων, και αυτό είναι “ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα για τη χώρα”.

Ωστόσο, εάν διαβάσουμε τα στοιχεία με το πρωτόκολλο των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αρκετά χαμηλά στη λίστα χωρών παγκοσμίως έχοντας εμβολιάσει μόνο το 1% (539.630 )του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υιοθέτησε τη στρατηγική του εμβολιασμού με μία δόση σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες αντί να ακολουθήσει τις οδηγίες της Pfizer για χορήγηση της δεύτερης δόσης σε 21 ημέρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φάνηκε ικανοποιημένος για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα αλλά ήταν πολύ προσεκτικός όταν ρωτήθηκε για τη χαλάρωση των μέτρων κατά την ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Από τη μία πλευρά εξέφρασε την επιθυμία αυτό το εθνικό “κλείδωμα” να είναι το τελευταίο αλλά δεν μπόρεσε να το εγγυηθεί. Κυρίως διότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για τη μετάδοση του Covid από εμβολιασμένους, όπως είπε ο κ. Τζόνσον.

Επίσης, κάποιες από τις παραλλαγές του κορονοϊού που εμφανίζονται φαίνεται να μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως είπε ο καθηγητής Κρις Ουίτι, επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος της κυβέρνηση,ς συμπληρώνοντας ότι “είναι νωρίς να πει κανείς εάν θα χρειαστεί συμπλήρωμα εμβολίου το φθινόπωρο”.

Ο οδικός χάρτης χαλάρωσης των μέτρων θα ανακοινωθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος