Τραγουδίστρια κόλλησε επίτηδες κορονοϊό και πέθανε

Ο κορονοϊός δείχνει το «ύπουλο» πρόσωπο του αδιάκριτα. Σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπου ευδοκιμεί ο πανδημικός ιός με τις παραλλαγές του, ανθρώπινες ιστορίες καταγράφονται καθημερινά άλλοτε με τρόπο τραγικό και άλλοτε με λυτρωτικό.

Στην ατελείωτη μακάβρια λίστα των θυμάτων της covid-19 , μπήκε πριν λίγες ημέρες η Τσέχα λαϊκή τραγουδίστρια Χάνα Χόρκα όταν αποφάσισε σκόπιμα να εκτεθεί στον ιό προκειμένου, όπως πίστευε να «καθαρίσει» μαζί του αποκτώντας την φυσική ανοσία.

Μόνο που στην δίκη της περίπτωση, το σενάριο είχε διαφορετική εξέλιξη και δυστυχώς τραγική καθώς κατέληξε την περασμένη Κυριακή.

Αν και δεν ήταν υπέρμαχος θεωριών συνωμοσίας, η 57χρονη γυναίκα υπερασπιζόταν τις απόψεις του αντί-εμβολιαστικού ρεύματος μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και σε ανοικτές συζητήσεις με κοινότητες ανεμβολίαστων πολιτών.

Ο γιος της Γιάν Ρεκ αλλά και ο σύζυγος της που ήταν εμβολιασμένοι ασθένησαν και παρέμειναν στο σπίτι ακολουθώντας τις συστάσεις του γιατρού τους. Η Χάνα Χόρκα αποφάσισε τότε να «κολλήσει» επίτηδες τον ιό και έτσι δεν έλαβε κανένα μέτρο προφύλαξης.

«Η μητέρα μου έψαχνε αφορμή να μολυνθεί από τον ιό θέλοντας να ξεμπερδεύει από την covid -19. Από καιρό λάμβανε λανθασμένη πληροφόρηση από το κοινωνικό της περιβάλλον πάνω στο θέμα αυτό. Σκόπιμα αγνόησε γεγονότα και σχόλια που αποδομούσαν την επιχειρηματολογία της» σχολίασε ο γιός της.

Ο Γιάν Ρεκ ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας για την συμπεριφορά και τις απόψεις της μητέρας του σχετικά με τον κίνδυνο του κορονοϊού και των διαδοχικών παραλλαγών του.

«Μιλούσε πολλές φορές με αστήρικτες και άσχετες πληροφορίες σχετικά με την υγεία γενικά. Είχε όμως πάντα μια υποκείμενη σκέψη ότι η φύση γνωρίζει τα πάντα και πως εμείς από μόνοι μας γνωρίζουμε τον εαυτό. Παρόλα αυτά, δεν θα έλεγε κάνεις ότι είχε ακραίες απόψεις, αντίθετα ήταν ανοικτή σε επιλογές ενώ δεν ήταν ακραία η φανατική κατά του εμβολίου».

Η ιδέα της σκόπιμης έκθεσης στην παραλλαγή Όμικρον της covid -19 είναι ευρέως διαδεδομένη στον κόσμο, διαπιστώνει η ιατρική κοινότητα η οποία έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου προειδοποιώντας όλους όσοι πιστεύουν ή ακολουθούν τη συγκεκριμένη επικίνδυνη στάση απέναντι στην ασθένεια.

«Ο κόσμος θεωρεί την παραλλαγή Όμικρον ως ένα κακό κρυολόγημα. Δεν πρόκειται όμως για κάτι τέτοιο, είναι μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή», προειδοποιεί ο Ρόμπερτ Μέρφι, εκτελεστικός διευθυντής στην ιατρική σχολή Φάϊνμπεργκ και το Ινστιτούτο παγκόσμιας Υγείας του Πανεπιστημίου Νόρθγουεστερν στο Σικάγο.

Στην Τσεχία, περίπου το 63% του συνολικού πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί σε σύγκριση με το με το μέσο όρο του 69% στο σύνολο του πληθυσμού της Ε.Ε.

Πηγή: edition.cnn.com
Επιμέλεια-μετάφραση: Γρηγόρης Τάτσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος