Τραγικός θάνατος για τον Ιταλό Πρέσβη και έναν Carabiniere στο Κονγκό – Σοκ και δέος στην Ιταλία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλική διπλωματία θρηνεί σήμερα τον θάνατο του 43χρονου Ιταλού Πρέσβη του Κονγκό Luca Attanasio και του 30χρονου Carabiniere Vittorio Iacovacci της συνοδείας του. Τα θύματα ήταν μέλη ειρηνικού κομβόι των Ηνωμένων Εθνών στο Εθνικό Πάρκο της Virunga, στο Ανατολικό Κονγκό, κοντά στα σύνορα με την Ρουάντα, όταν δέχτηκαν επίθεση.  

Με το πέρασμα των ωρών έρχονται στην επιφάνεια και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν. Οι ένοπλοι φαίνεται να ήθελαν να απαγάγουν τα μέλη της αποστολής, και γι αυτό αφού πρώτα σκότωσαν τον οδηγό Mustapha Milambo στην συνέχεια άρχισαν να μεταφέρουν τους απαχθέντες στην ζούγκλα. Όμως αστυνομικοί της κοντινής πόλης Kanyamahoro επενέβησαν και ξεκίνησε σύγκρουση κατά την διάρκεια της οποίας βρήκαν τον τραγικό θάνατο ο πρέσβης και ο αστυνομικός φρουρός του. 

Αυτή την στιγμή οι απαγωγείς κρατούν ομήρους άλλα τρία άτομα. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ομάδα των ενόπλων είναι λαθρέμποροι ή μέλη του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Ρουάντα.   

Σοκ και δέος επικρατεί στην Ιταλία για το συμβάν. Ο Attanasio ήταν ένας από τους νεότερους πρέσβης στον κόσμο, αλλά και ένας άνθρωπος με βαθιά πεποίθηση και πρωτοβουλία στον εθελοντισμό, που έπραττε και παρακολουθούσε από κοντά και στο Κονγκό.  

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Di Maio και από τον Πρωθυπουργό κ. Draghi. Η Ιταλία απέστειλε δικό της ερευνητικό επιτελείο ώστε να διερευνηθούν περαιτέρω πληροφορίες για το άτυχο συμβάν. Ανάμεσα σε αυτές, το γεγονός πως η αστυνομία και ο στρατός του Κονγκό ισχυρίζονται πως δεν έλαβαν ουδεμία πληροφόρηση για το πέρασμα του κομβόι του ΟΗΕ στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος